20. kesäkuuta

Jumatsukka

 Hellou
 
Muurasin tänään sitten elämäni ensimmäistä kertaa.Pihagrilliä.
Kyllähän se on aika vaativaa ja pari tiiliskiveä asettelinkin ihan vatupassin kanssa ja sitten nakkasin passin sivummalle ja aloin lataa tiiliä ja laastia...
Sopiipahan pihaan ja taloon kun ei ole niin symmetrinen.
Ei se kyllä kovinkaan vinoo menny,kun sitten lopettelin neljän kerroksen jälkeen ja laitoin passin ppäälle,ei siinä juuri ollukkaan heittoa.Jospa musta tulis muurari???Ehkei sentään.
Jumatsukka oli selkä kipee kun ensin sekottelin laastia ja sitten latosin tiiliä ja laastia ,olin koko ajan kumarassa.Ois tietty voinu olla kyykyssä mutta ...Tulipahan tehtyä.
Meijän piti se tehä jo viikonloppuna,mutta taas tuo aika otti ja loppu kesken,joten aattelinpa koklata kuis se onnistuis iha ite.
En sitä aivan valmiiks saanu,mutta jospa joutais kuivaks ja sais vaikkasta jussina grillattua.Tulee vieraitakin.
 
Muuten on ollu kiirusta...????Ei en tiä.Eihän tälläsinä päivinä koneen äärellä jaksa istuskella.Ja jos oon istunu olen taas ollu arvontasivuilla,kun perjantaina tuli yks voitto postilootaan.R-kiskan jostain kilpailusta Red Bull-joku prätkä taitelu- DVD.
Toni tykkäs.
 
Meillä on duunissa kuuma sisälämpötila on 3o astetta.Kyllä on hyvä täyetellä maitokaappia...
 
Töitten jälkeen vein lapset
 uimaan järvelle,vaikkakin ovat pulikoineet tuossa altaassa,mutta eihän siinä oo niin kivaa.Ite en "jaksanu" mennä.(kun olis tarttenu nuo sääret ajella..)Tosin eipä siellä paljon ketään ollu kolme poikaa vaan.Siitä kiva ranta ettei koskaan ole täynnä.
 
 
Toni jäi eilen mummolle yökylään.Käytiin mammaa moikkaamassa.Sakua taas ei saanu millään mukaan,kun oli jalkkisharkat koulun lähellä,sen oli päästävä sinne,melkein itkua väänsi kun sanoin että tule vaan ku mummokin haluu nähä,en voinu pakottaa...Niin ja aamulla jätkä halus kattoa yhden DVD:n David Bechamista..Se opettaa siinä käsittelemään palloa...Että on pojalla futis veressä.Hyvä niin.
 
Oltiinhan me stadissa shoppailemassakin.Lähettiin torstaina ja perjantaina käytiin IKEASSA ja JUMBOSSA.Pyörittiin yhteensä 6 tuntia.JA vähänkö oli jalat rikki...Niin ja illalla kävästiin vielä bauhauksessa.Pari tuntii,kun oottelin Mikaa siellä..Vaan oli niin myöhää töissä että tuli just ku me lähettiin ulos kaupasta 20:45.
 
Matkalla stadiin sillon torstaina,kun n.15 km oltiin Forssasta edetty ,ohitustilanteessa autosta meni kaasuvaijeri poikki.Tai niin luulin mutta se olikin kaasaripäästä írronnut ,kun siitä oli lohjennu palanen.
Soitin Mikalle että tuu pelastaa.Se oli tallilla Sörkassa ja lähti heti.
Mutta ,sitten kun oltiin seisty 20 min tienvarressa pysähty auto ja tsekkas mikä on ja sai sen osan kiinn ja me jatkettiinkin matkaa.Mikalle soitin ettei tarvii jatkaa ainakaan niin pitkälle (oli päässykin vasta Porintien alkuun),Että me nyt tullaan niin pitkälle kun päästään.Ja päästiinkin ihan loppuun asti.On se vika siinä vieläkin,mutta nyt mäkin saan sen fiksattua,tarvittaessa.
On ollukin tapahtumarikasta taas vaihteeks.
 
Mutta ny taas lähen surffaa sivuille...joten seuraavaan kertaan.MOI
 
Vielä täällä...
Oli pakko tulla kertoo, että masuasukki on aika villisti jo liikkeellä.Viikkoja tulee perjantaina 19.
ÄSken lueskellessani -teidän- spaceja
Otti masukki oikeen jumppatuokion.
Ei onneks kait tykänny pahaa mun muurailusta...
Heips taas
 
 
15. kesäkuuta

Täällä taas

 Jopas on aika vierähtäny ,kun viimeks täällä kävin rustaamassa jotain.
Nyt olen töissä ja kuorma purettu ja muutenkin hommat hoidossa,eikä kauheesti asiakkaita,joten jotain vois saada mielestä pois...Tänne.
 
Meillä oli taas rauhallinen ilta ,pojat oli yökylässä kavereiden luona.Saku laitteli vielä puol yhen aikaa viestejä,että on ikävä ja haluaa kotiin...Reppana.
Enhän mä sitä voi hakea keskellä yötä,vaikka mieli teki.saku ei oikeestaan koskaan ole viihtyny pois kotoa,vieraiden luona.
Viime kesänä Saku oli kolmen yön leirillä ja kun kotiin tuli, naamakin oli ihan ihottuman peitossa. Silleen oireili atooppinen ihottuma...
 
Tänään olis tarkotus lähtee stadiin , Mikan luokse ja vähän shoppailee.
Mutta kun Saku tahtois jäädä kotiin ,enkä millään raaskis jättää sitä kotiin.Tonin kanssa kyllä,mutta jos taas tulee ikävä.
Hesasta on kuiteski aika matka...
 
Kävin neuvolassa tiistaina ja kuulin masuasukin sydänäänet.Oli helpotus saada tietää ,että vielä siellä ollaan. Viime kerrasta oli niin pitkä aika.Kuukauden ajan.
Rakenneultra ois 5.7. Mikan synttäripäivänä. Yritin ehdottaa Mikalle että kysyttäis sukupuolta.Ois iahn kiva tietää, muttei suostunu.
Ja onhan se vähän niin ,että kun tietää sitten tarkan synnytyspäivänkin, niin on se hyvä että on jotain ylläriä vaavelin syntymään.
Ei olla aikasemmin kysyttykään ja ei nytkään.Jollain tasolla tahtoisin tietää ,mutta toisaalta on se kivempi että on ylläri.
Mikäli "meidän kaavan" mukaan menee ni se on poika.
Mutta se selviää syssymmällä...
 
ohohhoh,vielä olis puolisen tuntia duunia ja sitten safkaa skruudaa ja kohti stadia...Ei tartte paljon syödä ,ku Mika lupas viedä meidät "ulos" syömään,todennäkösesti Puksun mäkkäriin (lapset halus mäkkiin).
Siellä tosin voikin syödä ulkona...
 
Nyt tairan lopetella,käväsen vielä maitokaapin täyttämässä ennen poistumista..
Jotenkasta MOIKKA
t:maarit 
8. kesäkuuta

Ihan merkityksetöntä

Moi
 
Oon tässä jonkun hetken miettiny jaksanko enää kirjotella tänne.Joskus tuntuu ettei vaan kertakaikkiaan ole sellasta asiaa mitä "sanois".
Mutta,kun pienestä tyttösestä olen päiväkirjaakin  kirjotellu ja sitten se on vähemmälle jääny ,kun Mikan tapasin sillon, 14,5 vuotta sitten.Niin,kait tätä voi sitten päiväkirjana pitää, tietokoneen muodossa.
 
Ja sitten oon funtsanu, että kenelle kirjotan.Siihen tulokseen olen tullu,
että ihan itelleni.Ja sitten niille joita sattuu kiinnostaa mitä höpötän.
Eli , ei ihan päiväkirjan tapasesti kuitenkaan tule kirjotettua. Päiväkirjassa sitä kirjotteli ihan salaisempiakin juttuja, kun siinähän oli lukko...(tosi pitävä lukko..)
Kun Mikan kanssa alettiin olee,
 en enää kovin salaisempia mietintöjä kirjottanu,
 kun annoin Mikalle luvan lukea...
Oiskohan kannattanu??
 
No kuitenskin..kait mä vielä jaksan skrivata.
 
Mika tuli eilen poikien kanssa kotiin.Oli ihan kivaa, kun tulivat.
Oli aika oudon hiljasta, kun pojat oli vaarilla pari päivää.
Mutta nyt se hiljasuus on vaan toiveunta...
Mikakin lähti takas stadiin päin ajelee neljän aikaa aamulla.Mäkin siihen heräsin ,kun se lähti ja mä en saanu unta ,kun vasta viiden aikaa.
Sanoin Mikalle että laittaa tekstarin kun on perillä,ettei mikään hirvi ole yllättäny ja eipä se ukkokaan kovin virkee tainnu olla.Laitto tekstari kuuden aikaan ja taas heräsin olin tunnin hereillä...Muistin että Sakulla on hampulekuri 9.30.Ja aattelin etten jaksa herätä viedäkseni sitä sinne, ja eiku kello soimaan kasilta ja peruuttaa aikaa.
Heräsinkin vasta 10.30. Niin lapsetkin heräs vasta sillon.
Susanna kömpi mun viekkuu ysin aikaan aamulla ja sano että näki pahoja unia.Oli nähny unta hyökkyaallosta mikä vei meidän talon ja sitten karhusta mikä oli syöny meidät...Hurjia unia 6-vuotiaalla.
Sanoin Susannalle että tuu äitin kainaloon ja se nukahti siihen.
Niin minäkin.
 
"on se kivaa , kun pojat tuli kotiin...kuulee normaalia tappelua,kinaamista ja kaiken maailman ärsytystä..."
 
Nyt menen taas, olis iltapala-aika.
Sain duunista koknaisen 8-hengen täytekakun...Se on kyllä sokeriton, mutta eikai sitä maussa huomaa.
Se on mun iltapala..Kun ei ole vieläkään paino noussu yhtään tän masuasukin takia, niin täytyy asialle tehä jotain..Yrittää ainakin.
Vaikka kaikkien neuvolatätien mielestäkään ei saa yhtään turhia kiloja tulla , kun sitä on omasta takaa ihan tarpeeks, liikakin.
Mutta mitä mä niitä kuuntelen. Ei ole sen takia ollu enenkään mitään ongelmia.Ei sokeria eikä mitään ylimmärästä turvotusta tai verenpaineita!!!
Joten ...
Ykskin päivä söin kylmänä lenkkiäkin puolet paketista..
Outoja mielihaluja.Ja suklaata EI todellakaan tee mieli !!!Eikä kahvia!
Mutta nyt moikka!
Ja kiva kun luet...smile_teeth.gif
 
 
5. kesäkuuta

Töitä,töitä,töitä...

Moikka
 
On tullu oltuu duunissa ,oikee urakalla.
Koko viikonloppu meni kaupalla.Siirreltiin hyllyjä ja laitettiin koko myymälä uuteen uskoon.Piti vähän uudistaa kun on tulossa 1-vuotis synttärit.Olis huomenna.Kakkua ja kahvia ym.
 
Kyllä selässä tuntu.Tuntuu oikeestaan vieläkin.
 
Mika saikin viettää laatuaikaa lasten kanssa.Lähtivät Lahdessa käymää.Haki "osmoon" renkaita ja kävi mäkkärissä syömässä.Niiden piti mennä kauppaankin,mutta eihän Mika muistanu että ne menee jo kuudelta kiinni...
Vain mies voi unohtaa tollasen...
Ei se ollu lapsia harmittanu.
 
Lasten serkkutyttökin tuli "kesäloma"kyläilylle.
Ja pojat lähti Mikan mukan Vaarille stadiin.
Ihan on oudon hiljasta.Ei näistä tytöistä ole yksin lähteny sellasta mekkalaa,kuin se että kaikki olis täällä.
On se kiva että pojat ite halus lähtee sinne.Tekee keskenään jotain,muuta kun kinaa.
Mikakin sano  ettei nyt huvittas kauheesti tehä ylitöitä,kun pojat on siellä.
Viime viikollakin teki n.15 tuntisia päiviä...
 
tarttis kait lapsille mennä iltapalaa laittaa.
ajtkan taas joskus ku joudan ja jaksan..
Ei enää ole tai ei ole ollu parina päivänä niin kauheeta väsyä...
Tarttis kait koputtaa puuta.
 
Moro
3. kesäkuuta

Nyt alko kesäloma...lapsilla.

 Heippa
 
Oltiin sitten tänään toditusten jaossa.
olis Toni kyllä voinu jättää todistuksen koululle...keskiarvosta tuli 6,2 kun sen laskin.
Että olis jätkällä parannettavaa.
Saku sai hymypoikapatsaan.
Johanna oli vähän surkeena kun ei saanut "taaskaan" mitään.Ei stipendiä eikä hymytyttöpatsasta.
Toni sai yhtenä vuonna hymypatsaan ja Saku stipendin viime vuonna.Ja likka on jääny ilman...Yrittäppä sitten lohduttaa.Yritin vaan niin että enpä mäkään koskaan saanu mitään...
 
Nyt alko hermoja raastava kesäloma.Siinä mielessä hermoja raastava,että kun ite on töissä ja lapset keskenään täällä kotosalla...Onneks on vakuutukset kunnossa.
 
Olis tänäänkin töitä.On tarkotus siirrellä hiukka hyllyjen järkkää kaupalla.Ens viikolla on kaupan synttäriviikko.Tasan yksi vuotta ollaan palveltu Matkulaisia ja kesämökkiläisiä,ties mistä niitä on tullu.
Saa ens viikolla kakkua.Harmi vaan, kun ei nyt oikeen tee mitään hyvää mieli.Outo raskausaika..Ostin taannoin suklaalevyn ,kun teki mieli.Söin paln tai kaks ja nyt se on kaapissa koskemattomana.Ja kun kahvia ei tee mieli,ei tuu pullia ja viinereitäkään vedeltyä.Toisaalta kun omaa painoa on jo ihan yllinkyllin,niin ei kait se pahakskaan ole ,jos ei tee mieli herkutella...Ei ole painoa tullu yhtään.
Laivareissu jälkeen menin seuraavana päivänä neuvolaa ja sillon oli kaks kiloa tullu,mutta sekin lähti pois,kun oli taas "kotiruoalla".
Eipähän neuvolatäti pääse nipottaa.
Eilen tuli viikkoja täyteen 15! Että enää n.24 viikkoa jäljellä...enää?
Mut meinaa leikataan ,jos Hämeenlinnassa tehdään samoin ,ku stadissa ja espoossa niin ,viikkoa ennen laskettua aikaa.Ellei tällä tulevalla ole kiireempi aikataulu...Eihän sitä tiedä.
 
Lapsukaiset kävi taasen eilen uimassa altaassa.Veden lämpötila oli +13.Mutta kullemma kun aurinko paisto niin on pakko mennä uimaan...Hulluja.Toni oli kyllä saunan lämmittäny.Pääsi Mikakin saunaan , kun tuli töistä.
 
Mun tarttis tehä kauheesti pihahommia,,mutta ei nyt kiinnosta kun taas sataa.Eilen oli nätti ilma ,mutta oli kaupan juoksevia asioita pitkin Forssaa ja jokioista,joten aika meni siihen ja illallahan ei enää jaksanu.Muuta en illalla tehny kunolin taas arvontasivuilla täyttämässä arvonta"lappuja".
 
Nyt tuli Isäntä autorempasta sisään,joten meen hään kanssa seurustelee.
moro